Jameson Black barrel

Twee weken geleden zat ik verlegen om een fles whisky en moest ik op zoek naar iets niet te duurs maar wel lekker. Ik zat dat weekend in BelgiĆ« aan de kust en de fles die had meegenomen was op gegaan. Heel vervelend allemaal maar gelukkig staat in de Belgische supermarkten een aanzienlijk assortiment aan whisky’s en whiskey’s. Daar stond ineens een Jameson Black barrel tussen. Jameson die ken ik wel, een zeer geschikte Ierse whiskey, maar een “black barrel”? Ik kan je zeggen het was geen miskoop! De zachtheid van een Ierse whiskey gecombineerd met rijke, vollere smaak. Ja, er zijn lekkerdere whisky’s maar deze mag gerust in de kast staan.

Jameson Black barrel

Jameson geeft op hun website aan dat de deze expressie is gerijpt in een combinatie van sherry vaten en bourbon vaten maar de bourbon vaten zijn een een keer extra gebrand. hierdoor zijn komt de kruidigheid, nootsmaken en vanille beter uit.

Proefnotities van anderen:
Neus: rijk en vol, zoetig, exotisch fuit
Smaak: een uitbarsting van smaken, fruitig, zacht, een hint vanille en gebrand hout.
Finish: Redelijk lange finish met fruit en kruidige hout tonen in perfecte verhoudingen

Mijn mening:
Ik ben blij dat ik ‘m gekocht heb (nou ja, mijn moeder dan, ‘t was een kadootje van haar al heb ik ‘m zelf uitgezocht). De proefnotities van anderen zijn volgens mij ietwat overdreven maar het wel precies waar je aan moet denken. Ik zeg: een aanrader!