Balvenie Doublewood 12

Balvenie Doublewood 12 is mijn eerste single malt whisky. Whisk(e)y dronk ik al langer maar meestal waren het bourbons (m.n. Jim Beam). Recentelijk had ik ‘m weer staan voor een proeverij en ik had spijt dat ik ‘m nooit meer heb gekocht (ik wilde toch altijd iets nieuws proberen).
The Balvenie dankt zijn kwaliteit aan de vijf ambachten waarmee de whisky gemaakt wordt. Deze distilleerderij verbouwt zijn eigen gerst, mout op de eigen traditionele moutvloer, heeft kuipers in dienst heeft om de vaten te verzorgen en een kopersmid voor het onderhoud aan de ketels en de langstwerkende malt meester uit de industrie, David Stewart, die al meer dan 50 jaar de whisky’s van The Balvenie samenstelt.
Doublewood verwijst naar de rijping op twee verschillende vaten (duh!) een traditioneel eikenhouten whiskyvat en een first-fill sherryvat van Europees eiken

Proefnotities van anderen:
Neus: Vanille, gember, rozijnen, pruimen, donkere chocolade, appels, gedroogde abrikozen, hint van tabak, caramel en gemalen peper.
Smaak: Rozijnen, vanille, kaneel, peper, walnoten, hint van hout dit gaat over in chocolade fruitcake, bloemige accenten die door de fudge heenkomen.
Finish: een lichte smaak van cacaopoeder met kaneel en hint van limoen.

Balvenie Doublewood 12

Mijn mening: dat was al duidelijk geloof ik, een zeer goede whisky en ik ga sparen voor de Balvenie Doublewood 17!