Ardbeg Auriverdes

Ardbeg Day is weer geweest  (4 maanden geleden) en dus heeft Ardbeg weer een speciale botteling gemaakt: Ardbeg Auriverdes Persoonlijk ben ik geen liefhebber van de Ardbeg 10 en sta ik dus ook niet in de rij voor de winkel op Ardbeg day maar ik moet bekennen dat deze me wel kan bekoren. Dit is overigens de tweede Ardbeg waar ik wel enthousiast over kan praten, de Ardbeg Galileo viel bij mij ook in de smaak.

Proefnotities van anderen:
Neus: Een typische ardbeg neus; intense rook en turf. Op de achtergrond hints van vanille, citrus en een vleugje peper. Aangenaam en relatief zacht.
Smaak: Begint een beetje zoetig en romig totdat de rook doordringt en ‘m wat scherper maakt. Een licht medicinale smaak komt dan ook naar voren en daarna as en op kolen gegrild vlees.
Finish: Krachtige, rokerige en kruidige afdronk, een bittertje zit erin maar ook de zoete romerigeheid uit de neus komt weer terug. Meer balans dan bij de Galileo.ArdbegAuriverdes

Mijn mening: Een goede dram, leuk om eens te proeven, een goede whisky maar ik ga er geen € 95,- voor betalen op de Ardbeg day zelf en zeker niet meer op een later moment. Een sample van 4 euro is aan mij dan weer wel besteed.